(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Jablečný štrůdl
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky * 40 g droždí * 1 celá Hera * 1 vejce * lžíce krystal.cukru * 4-5 lžic mléka
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme těsto. To poté rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme placku, pokapeme rozpuštěnou Herou a posypeme trochou strouhanky. Na to rozložíme strouhaná jablka, posypeme cukrem (pokud jsou jablka kyselejší), poklademe rozinkami, ořechy apod., co má kdo rád. Nakonec posypeme skořicí a opět trochou strouhanky. Poté závin smotáme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Před vložením do trouby pomažeme štrůdl tukem (já používám rozpuštěnou Heru) a dáme péci. Pečeme na 180 °C dozlatova (cca 45 min).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabka74
(upraveno)
17. 3. 2012, 20:45
Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat v těstě je droždí a nenechává se kynout?Děkuji Gabka
Kolafova
(upraveno)
7. 4. 2012, 15:09
@gabka74
Dobrý den. V těstě je sice napsané droždí, ale opravdu se nenechává kynout.